Is uw domeinnaam nog vrij?
   
     Home
Domeinen
Prijzen
Domeincheck
Bestellen

Hosting
Website hosting VPS hosting
Dedicated hosting
Co-located hosting
DNS Hosting
Website redirect E-mail pakket

SSL Certificaten

Netwerk

Batch-SMTP

Algemeen

Formulieren

Contact
     Domein Check
Domeinnaam


     Actie
Lopende en aankomende acties

Standaard certificaat

Certificaten worden standaard geleverd met een enkele domeinnaam. Certificaten van Comodo worden geleverd met een extra domein waardoor ze geldig zijn voor zowel met als zonder 'www.' voor de domeinnaam.

 

Organisatie validatie

Bij certificaten met Organisatie Validatie worden alle bedrijfsgegevens zorgvuldig gecontroleerd, zodat deze in het certificaat kunnen worden opgenomen. Door de bedrijfsgegevens in het certificaat geschikt voor publieke websites.

Kenmerken

  • Korte levertijd
  • Bedrijfsgegevens in het certificaat
  • Garantie ter berscherming van eindgebruiker
  • Geen groene adresbalk
Merk Comodo Thawte Verisign
Type InstantSSL MobileSSL PremiumSSL WebServer Secure Site
1 jaar €35 €48 €63 €95 €275
2 jaar €65 €88 €118 €174 €475
3 jaar €95 €118 €157 €249 €675
5 jaar €160 €395 €1125
10 jaar
Garantie $10 000 $250 000 $250 000 $100 000 $100 000
Bedrijfsgegevens Ja Ja Ja Ja Ja
PDA Support Nee Ja Nee Ja Ja
Gratis Heruitgifte Ja Ja Ja Ja Ja
Gratis Extra Domein Ja Ja Ja Nee Nee
Encryptie 256 bit 256 bit 256 bit 256 bit 256 bit
Root Certificaat UTN/AddTrust Entrust UTN/AddTrust Thawte Verisign

Gratis extra domein

Certificaten van Comodo worden standaard geleverd met een extra domeinnaam. Naast de domeinnaam die u aanvraagt krijgt u het domeinnaam met 'www.' er voor gratis bijgeleverd. Indien u een domeinnaam aanvraagt die start met 'www.' dan ontvangt u een certificaat met een extra domeinnaam zonder 'www.'.

In de certificaten van Comodo worden dus altijd twee domeinnamen opgenomen, een domeinnaam met 'www.' en een domeinnaam zonder 'www.' ervoor.

Bedrijfsgegevens

Bij certificaten met een validatieprocedure waarbij de bedrijfsgegevens gecontroleerd worden, worden deze bedrijfsgegevens ook in het certificaat opgenomen. Met behulp van deze bedrijfsgegevens kunnen bezoekers van een website de eigenaar eenvoudig controleren. Klanten kunnen ervan uit gaan dat de identiteit van de eigenaar correct is, de identiteit van de eigenaar wordt volgens de procedures van de uitgever van het certificaat immers vastgesteld.

Klanten lopen bij certificaten zonder bedrijfsgegevens het risico dat de website van een andere eigenaar is als dat zij verwachten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren indien een domeinnaam gebruikt wordt die sterk lijkt op de domeinnaam van een andere website. Indien bedrijfsgegevens in het certificaat ontbreken, zijn klanten niet in staat de eigenaar van een website vast te stellen, waardoor het vertrouwen in een website afneemt.

PDA Support

Niet alle root certificaten welke door de gewone browsers worden ondersteund, worden ook door de browsers van mobiele telefoons en PDA's vertrouwd. Vooral de browsers van oudere PDA's en telefoons met bijvoorbeeld Windows Mobile 2003 ondersteunen minder root certificaten dan normale browsers dat doen.

Indien u op uw website klanten verwacht met mobiele telefoons en PDA's dan raden we u aan om een certificaat te gebruiken wat standaard op mobiele telefoons en PDA's vertrouwd wordt.

In het overzicht met root certificaten kunt u zien welk root certificaat door welke browser wordt ondersteund.

Let op dat de browser van Windows Mobile 2003 in het geheel geen wildcard certificaten ondersteund.

Gratis heruitgifte

Na de installatie van een certificaat raden we u altijd aan om een backup te maken van uw certificaat samen met de private key. Met deze backup kunt u het certificaat altijd terug zetten bij problemen op uw webserver. Het kan echter altijd voorkomen dat u uw private key toch verliest. Tik & Klik kan in die gevallen uw webserver certificaten zonder kosten voor u opnieuw heruitgeven (reissue). U krijgt dan een nieuw certificaat toegestuurd op basis van een nieuwe door u aangemaakte private key.

Garantie

De uitgevers van SSL Certificaten bieden eindgebruikers een bepaalde garantie om deze te beschermen tegen onterecht uitgegeven SSL Certificaten. Het garantiebedrag is het maximale bedrag wat aan eindgebruikers uitgekeerd wordt indien zij aantoonbare schade ondervinden van verkeerd uitgegeven certificaten.

De exacte voorwaarden van de garantie kan per leverancier verschillen. De garantie geldt alleen voor certificaten die niet voorkomen op de CRL (Certificate Revocation List), een lijst die uitgevers bij houden met ingetrokken certificaten. De huidige browsers controleren de certificaten op de CRL's standaard automatisch.

Encryptie

Al onze certificaten kunnen worden geleverd met een encryptie van 128 en 256 bits. Welke encryptie gebruikt wordt is afhankelijk van de gebruikte browser, de gebruikte webserver en de grootte van de private key. Om 256 bit encryptie mogelijk te maken adviseren wij u altijd om een private key grootte te gebruiken van minimaal 2048 bit.

Root Certificaat

Een SSL Certificaat wordt alleen als geldig gezien als deze ondertekend is door een root certificaat welke in de lijst van bekende root certificaten van de browser staat. Recente browsers ondersteunen alle root certificaten van de certificaten die wij leveren.

Levertijd

De opgegeven levertijd is een indicatie voor de levertijd tijdens kantooruren. In meer dan 99 % van de aanvragen worden de certificaten binnen deze termijn geleverd. Buiten kantooruren worden de certificaten ook uitgegeven, maar kunnen de levertijden langer zijn.

Prijzen exclusief 21 % BTW.